В НБУ розповіли як краще проводити валютну лібералізацію

В НБУ розповіли як краще проводити валютну лібералізацію

Укрінформ
Проведення лібералізації дуже позитивно буде впливати на життя пересічних громадян, надасть їм можливість диверсифікувати свої інвестиції, надасть поштовх інвестиціям у країну.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook. 

"Проект закону № 8152 забезпечує можливість для проведення валютної лібералізації при забезпеченні фінансової стабільності", - йдеться в повідомленні НБУ.

За словами заступника голови НБУ Олега Чурія, обмеження повноважень та інструментів центробанку запроваджувати заходи захисту для протидії кризовим явищам не є практичним і не відповідає тому, як регулятори працюють в інших країнах.

Читайте також: НБУ запровадив нові правила оцінки системи управління ризиками

"Проведення лібералізації (а ми це повністю підтримуємо, до речі) дуже позитивно буде впливати на життя пересічних громадян, надасть їм можливість диверсифікувати свої інвестиції, надасть поштовх інвестиціям в країну, - це буде великий крок вперед. Але з іншої сторони будь-яка лібералізація збільшує ризики для фінансової системи. Тому наша позиція дуже проста - лібералізація може проводитися тільки в разі наявності у Національного банку повноважень реагувати на будь-які кризові явища", - зазначив Чурій.

Фото: Нацбанк, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-