НБУ запровадив нові правила оцінки системи управління ризиками

НБУ запровадив нові правила оцінки системи управління ризиками

Укрінформ
Національний банк запровадив нові правила оцінки створеної банком системи управління ризиками. 

Про повідомляє прес-служба НБУ

«НБУ змінив форму звіту з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу. Новий формат звітності дозволить більш якісно оцінити створену банком систему управління ризиками. Також змінилася періодичність подання такого звіту. Відтак він надаватиметься банком до НБУ щорічно, а не щоквартально, як дотепер», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Національний банк запровадив новий порядок дій у разі виявлення під час виїзної перевірки схем проведення ризикових фінансових операцій, висновок щодо відповідності чи невідповідності яких вимогам законодавства не може бути сформульований у довідці про виїзну перевірку (без проведення додаткових консультацій). Відтепер у такій довідці детально описуватиметься суть виявлених фінансових операцій з докладною констатацією відповідних фактів. А копії документів, що засвідчують такі факти, долучатимуться до матеріалів перевірки. Надалі перевірка виявлених фактів буде продовжена у безвиїзному порядку. 

Читайте також: В Україні найчастіше підробляють долар - експерти

Відповідні зміни внесено постановою правління НБУ від 5 червня 2018 року № 59 до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, затвердженого постановою правління НБУ від 20 червня 2011 року № 197. Постанова № 59 набирає чинності з 9 червня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-