США визнають прогрес України в захисті інтелектуальної власності - Микольська

США визнають прогрес України в захисті інтелектуальної власності - Микольська

Укрінформ
У Вашингтоні позитивно оцінюють останній прогрес у сфері захисту інтелектуальної власності в Україні, що може посприяти повному відновленню режиму преференцій для українських товарів на ринку США. 

Це зауважила в інтерв'ю Укрінформу заступник міністра економічного розвитку й торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська. 

"На моїх зустрічах, які відбулися в Вашингтоні, на всіх рівнях відзначається, що нинішній уряд України зробив в рази більше в питаннях захисту інтелектуальної власності, ніж це робилося за останні 10-15 років", - підкреслила Микольська. 

Читайте також: Микольська: Іноземні інвестори допомагають збільшенню експорту з України

У цьому зв'язку вона нагадала, що Верховна Рада затвердила законопроект, який стосується колективного управління авторськими правами. Це дає перспективи для повноцінного відновлення дії Генералізованої системи преференцій (ГСП), і зараз з цією метою проводиться діалог з Офісом Торговельного представника США

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня США призупинили дію ГСП для 155 видів українських товарів. Під дію обмеження потрапили, зокрема, деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, електроприлади. Загалом ця система дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3,5 тис. видів товарів з України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-