До суду направили ще одну справу про розкрадання на тендерах Укрзалізниці

До суду направили ще одну справу про розкрадання на тендерах Укрзалізниці

Укрінформ
САП направила до суду справу щодо посадовців підприємств Укрзалізниці, які закупили кріплення для колії на 21 млн грн дорожче від ринкової вартості.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Прокурори САП затвердили та передали для судового розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб одного з підприємств Укрзалізниці та комерційних підприємств у заволодінні коштами залізниці під час проведення тендерних закупівель, а також вчиненні ряду інших пов'язаних з цим злочинів", - йдеться у повідомленні.

Під час слідства детективи Національного антикорупційного бюро з'ясували, що службовці дочірнього підприємства Укрзалізниці під час держзакупівлі елементів кріплень для залізничної колії у 2014 році за попередньою змовою із службовими особами комерційних підприємств групи "Інкомм" акцептували попередньо узгоджені, завищені на суму понад 21,4 млн грн цінові пропозиції одного з цих комерційних підприємств, та, зловживаючи своїм службовим становищем, перерахували відповідні кошти на його рахунки.

Слідство вважає, що у подальшому службовці комерційних підприємств легалізували походження коштів шляхом подальшого перерахування на рахунки іншого підприємства за нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків.

У відомстві зазначили, що така кримінальна справа уже третя з числа закінчених детективами НАБУ та прокурорами САП, які стосуються участі підприємств групи "Інкомм" у тендерних закупівлях Укрзалізниці.

Читайте також: Посадовця «Укрзалізниці» затримали на хабарі у 350 тисяч

Перший обвинувальний акт щодо п'яти осіб у скоєнні аналогічних злочинів у 2015 році та замаху на заволодіння державними коштами у 2016 році було передано до суду ще у березні минулого року. Водночас до цього часу підготовче засідання у Солом'янському районному суді міста Києва ще не відбулось.

У квітні до суду було спрямовано другий обвинувальний акт щодо ймовірного організатора усіх цих злочинів - фактичного контролера комерційних підприємств, що входили до складу групи "Інкомм". Досудове розслідування закінчено в порядку спеціального провадження, адже обвинувачений переховується від органів досудового розслідування та суду, ймовірно в Болгарії, громадянством якої (разом з українським) він володіє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-