НБУ та Mastercard проведуть перший в Україні форум із фінансової інклюзії

НБУ та Mastercard проведуть перший в Україні форум із фінансової інклюзії

Укрінформ
Національний банк та Mastercard 12 червня 2018 року проведуть перший в Україні форум із фінансової інклюзії, мета якого - визначити, як залучати людей до фінансових послуг.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«12 червня 2018 року в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» у Києві відбудеться Finclusion UA: Форум з фінансової інклюзії. Головна мета форуму: визначити, як залучати людей до фінансових послуг, якою повинна бути кооперація бізнесу та держави щодо впровадження фінансової інклюзії, які світові практики в побудові фінансово включеного суспільства виправдали себе і які з них можуть бути актуальними для України, що стимулюватиме безготівкові розрахунки та фінансову безпеку громадян, а також як фінансова інклюзія вплине на економіку завтрашнього дня», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У НБУ вважають малоймовірним зниження облікової ставки до кінця року

У рамках події заплановані панельні дискусії, обмін кейсами, виступи експертів із Азербайджану, Польщі, Сінгапуру, Швеції та провідних гравців фінансового ринку України. Зокрема, своїм досвідом поділяться: Ян Тейлор, віце-президент з розвитку бізнесу та кооперації з урядами та державним сектором, Mastercard Europe, Габріель Сьодерберг, консультант Департаменту фінансової стабільності Sveriges Riksbank, Центробанк Швеції, Скотт Бейлз, керуючий директор Innovation Labs Asia, Фират Сабіт, CashlessAzerbaijan project та інші.

Форум стане першою потужною платформою для дискусії навколо теми фінансової інклюзії на найвищому рівні. До участі запрошені керівники банків, представники державних інституцій, провідних рітейл, діджитал-, страхових компаній та інших учасників фінансового ринку.

«Національний банк України визначає фінансову інклюзію одним із семи пріоритетів своєї Стратегії на середньострокову перспективу. Ми впевнені, що доступність фінансових послуг та фінансові інновації формують потребу у знаннях, вміннях та навичках при використанні їх на практиці. У результаті це впливає на прийняття виважених фінансових рішень та створює відповідальну фінансову поведінку, що зрештою призводить до зростання фінансового благополуччя кожного та країни в цілому», - зауважив голова Національного банку Яків Смолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-