Гройсман закликає бізнес Ліхтенштейну активніше йти на український ринок

Гройсман закликає бізнес Ліхтенштейну активніше йти на український ринок

Фото
Укрінформ
Україна і Князівство Ліхтенштейн готові посилювати торгово-економічну співпрацю в контексті використання можливостей режиму вільної торгівлі, а також конвенції Пан-Євро-Мед.

Про це йшлося під час переговорів Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і спадкоємного принца Ліхтенштейну Алоїза, що відбулись у Києві, повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду на зустрічі висловив сподівання, що перший візит монаршої особи в Україну сприятиме поглибленню зв’язків між державами.

«Сподіваюсь, Ви відкриєте для себе Україну», - сказав Гройсман.

Він подякував співрозмовнику за послідовну політичну позицію Ліхтенштейну щодо засудження анексії Криму та протистояння на Сході України і запевнив, що Україна так само послідовна в своїх діях, спрямованих на утвердження демократичних інституцій та верховенства права, вживає заходів з метою подолання корупції, модернізації економіки та інфраструктури.

Глава уряду поінформував принца про перебіг реформ і зміни в найважливіших сферах життя – від освіти і охорони здоров’я до формування сприятливого ділового клімату, який прискорить процес залучення інвестицій і оновлення промисловості.

У цьому контексті сторони відзначили, що станом на початок року загальний обсяг інвестицій Ліхтенштейну в економіку України становив 49,3 млн дол. Ключовими сферами вкладання коштів є промисловість, будівництво, але інтерес для бізнесу Ліхтенштейну становлять також інфраструктура й енергетика. 

Читайте також: Порошенко заявив про потенціал у співпраці України й Ліхтенштейну

«Ми запрошуємо бізнес Ліхтенштейну більш активно виходити на український ринок, який швидко розвивається і пропонує великі можливості. Впевнений, ми маємо потенціал для розширення співпраці. За І квартал року наш товарообіг зріс учетверо. Сподіваємося, що обсяг інвестицій з Вашої країни також зростатиме й надалі», - зазначив Гройсман.

У свою чергу спадкоємний принц подякував Прем'єр-міністру України за запрошення. «Щороку ми поглиблюємо співпрацю - як на політичному рівні і міжнародній арені, а також у рамках зони вільної торгівлі», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-