Експорт українських товарів до США у І кварталі зріс на 12% - МЕРТ

Експорт українських товарів до США у І кварталі зріс на 12% - МЕРТ

Укрінформ
У першому кварталі 2018 року експорт українських товарів до США склав $218,9 млн і зріс на $25,6 млн.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. 

«Експорт товарів до США у першому кварталі 2018 року склав $218,9 млн і зріс на $25,6 млн. Протягом останніх трьох років до США було експортовано української металопродукції на суму: у 2015 році - $119,6 млн, у 2016 році - $89,7 млн, у 2017 році - $175,6 млн. Це плоский та сортовий прокат, трубна продукція, напівфабрикати зі сталі», - йдеться в повідомленні МЕРТ.

4 червня заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Головна тема запланованих двосторонніх зустрічей - виключення з-під дії запроваджених США обмежувальних заходів української металургійної продукції. Торговий представник України проведе зустрічі з представниками Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Офісу Торгового представника США. 

Читайте також: Експорт з України до Нідерландів торік зріс на 62% - МЕРТ

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2018 року США запровадили додаткове мито у розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції з метою захисту внутрішнього ринку США. Рішення було прийнято за результатами проведення Міністерством торгівлі США розслідування відповідно до секції «232» Закону про розширення торгівлі (section 232 of the Trade Expansion Act) щодо впливу імпорту сталі на національну безпеку США, яке було ініційоване у квітні минулого року. Документом також передбачено можливість виключення або перегляду умов/ставок захисного мита для окремих країн за умови, якщо ці країни мають вагомі зв’язки з США у сфері безпеки. Зокрема, за результатами двосторонніх домовленостей з-під дії тарифів буди виключені Австралія, Аргентина, Бразилія та Корея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-