Нового голову

Нового голову "тарифної" комісії можуть обрати завтра - експерт

Укрінформ
Вибори нового голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), мають відбутися завтра, 6 червня, шляхом таємного голосування.

Про це повідомив експерт з енергетики і колишній член НКРЕКП Андрій Герус на своїй сторінці у Facebook. 

"Перше рішення новопризначених комісіонерів буде щодо виборів голови (або в. о. голови Комісії). Ця посада достатньо важлива, адже формує кадрову політику, розподіляє повноваження, визначає порядок денний засідань, представляє Комісію у роботі із іншими органами. Вибори нового Голови НКРЕКП мають бути завтра, у середу, шляхом таємного голосування. Деталі, сподіваюсь, НКРЕКП повідомить і запросить усіх бажаючих бути присутніми на цьому таємному голосуванні та відповідному підрахунку голосів", - зазначив Герус.

Читайте також: Кворум є: у "тарифній" комісії скоро оберуть керівника

У той же час експерт висловив занепокоєння, що інформація про те, хто буде обраний новим головою, обговорюється як доконаний факт ще до проведення голосування.

"Трохи насторожує, що на ринку інформація, хто буде обраний новим Головою, впевнено циркулювала ще до призначення нових членів Комісії. У будь-якому випадку - все у руках нових комісіонерів та майбутнього голови", - наголосив він.

Як повідомлялося, 31 травня Президент України Петро Порошенко призначив перших п'ять членів НКРЕКП: Олену Антонову, Дмитра Коваленка, Оксану Кривенко, Євгена Магльованого та Олександра Формагея. Отже, НКРЕКП отримала кворум, щоб обрати голову.

За день до цього глава держави звільнив Дмитра Вовка з посади голови НКРЕКП.

Раніше конкурсна комісія не допустила Вовка до нового конкурсу на зайняття посади члена НКРЕКП. Причина - брак досвіду у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-