ОПЗ приватизують за новим законом

ОПЗ приватизують за новим законом

Укрінформ
Одеський припортовий завод буде приватизовано за новим законом, що передбачає залучення радника Мінекономрозвитку для підготовки продажу пакета акцій.

Наразі триває підготовка конкурсу з відбору радника, повідомив в.о. голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Одеський припортовий завод буде приватизовано за новим законом, із залученням радника. Зараз триває робота з підготовки конкурсу з відбору радника, і щойно МЕРТ визначиться зі своєю кандидатурою до складу комісії, переходимо до формування завдань раднику і умов аукціону", - зазначив Трубаров.

За його словами, паралельно триває робота з іноземними радниками в рамках робочої групи з приватизації, яку очолює міністр Кабміну України Олександр Саєнко щодо пошуку шляхів реструктуризації боргів ОПЗ.

Як наголосив Трубаров, "завдання - успішна приватизація і працюючий ОПЗ".

Раніше продаж ОПЗ планували, як зауважив Трубаров, "відповідно до перехідних положень нового закону, тобто за нормами попереднього закону, оскільки передприватизаційна підготовка розпочалася до вступу в дію нового закону".

Читайте також: ОПЗ спеціально довели "до ручки" - Гройсман

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час робочого візиту до Ужгорода, що ОПЗ спеціально завели в борги, і правоохоронні органи повинні це розслідувати.

За словами Гройсмана, уряд зараз зайнятий вирішенням проблем підприємства. "Я не бачу поки політичної чи господарської волі у керівництва (заводу. - ред.)", - додав Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-