Інформацію про національну оцінку землі розмістять на єдиному порталі

Інформацію про національну оцінку землі розмістять на єдиному порталі

Укрінформ
У Держгеокадастрі розробляється геопортал, в який буде зведено всю інформацію щодо загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НГО) земель сільгосппризначення.

Про це йшлося на засіданні робочої групи з опрацювання питань, пов'язаних з організацією та проведенням загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

"Члени робочої групи розглянули питання створення геопорталу, який міститиме інформацію щодо загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, його зміст і набір функцій та сервісів, які можуть бути запропоновані користувачам. Передбачається, що на геопорталі буде зведено усю інформацію, отриману в результаті проведення робіт, достатню для розрахунку НГО окремої земельної ділянки, а також узагальнені дані про оцінку в розрізі регіонів, природно-сільськогосподарських районів та сільськогосподарських угідь", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна експортувала майже 38 мільйонів тонн зернових культур

У профільній службі зазначили, що на засіданні розглядається також можливість реалізації окремої функції розрахунку НГО проектної земельної ділянки, що дозволить майбутнім власникам та користувачам спрогнозувати орієнтовні витрати на сплату земельного податку або орендної плати.

На засіданні також обговорено стан виконання робіт з оцінки, проаналізовано вжиті кроки щодо проведення грунтових обстежень у рамках визначених заходів з проведення оцінки, а також питання організації та строків виконання наступних етапів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін 7 лютого 2018 року прийняв рішення щодо проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Постановою Кабінету Міністрів України № 105 встановлено порядок організаційних дій з проведення зазначеної нормативної грошової оцінки одночасно на території всієї країни. Це забезпечить оновлення показників нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у відповідності до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-