Украгазбанк рефінансував 70% вартості сонячної електростанції інвестору з Канади

Украгазбанк рефінансував 70% вартості сонячної електростанції інвестору з Канади

Укрінформ
ПАТ "Укргазбанк" рефінансував 70% вартості нової потужної Нікопольської сонячної електростанції, що стала пілотним проектом канадського інвестора «TIU Canada».

Про це Укрінформу повідомила прес-служба банку.

"Державний Укргазбанк та компанія «TIU Canada», що є першим канадським інвестором в Україні, розпочали співпрацю у збільшенні потужностей відновлюваних джерел енергії. Зокрема, банк рефінансував 70% вартості нової потужної Нікопольської сонячної електростанції, що стала пілотним проектом «TIU Canada». Загальний обсяг інвестицій у будівництво СЕС склав приблизно 10,5 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Сонячна станція розташована на ділянці площею 15,1 га на території Нікопольського заводу феросплавів Дніпропетровської області. Нова СЕС потужністю у 10,5 МВт є одним з найпродуктивніших об'єктів на Дніпропетровщині й вже постачає екологічно чисту електроенергію місцевим жителям та підприємствам.

"Завдяки реалізації проекту зменшення викидів CO2 прогнозовано становитиме 7,8 тис. тонн на рік, а економія природного газу складатиме 3,9 млн кубометрів. Перша СЕС в Нікополі забезпечила роботою 25 місцевих фахівців, а міський бюджет додатково отримав понад 2 млн грн", - зазначили в банку.

Читайте також: Україна наразі має шанс залучити інвесторів на ринок нерухомості - експерти

TIU Canada - енергетична компанія, що працює у секторі відновлюваної енергетики та знаходиться у власності канадської інвестиційної компанії «Refraction 1 Fund».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-