Україна наразі має шанс залучити інвесторів на ринок нерухомості - експерти

Україна наразі має шанс залучити інвесторів на ринок нерухомості - експерти

Укрінформ
Зниження інвестиційної привабливості європейського ринку нерухомості створює потенціал для українського ринку. Наразі експерти вже фіксують інвестиційну зацікавленість найближчими європейськими сусідами України.

Про це Укрінформу повідомили в Міжнародній консалтинговій компанії в сфері нерухомості Cushman & Wakefield.

«Ми вже бачимо інвестиційну зацікавленість країнами, які є нашими близькими сусідами (Румунія, Угорщина, Словаччина, а також Болгарія, Хорватія, Сербія), отже, і Україна має шанс привабити потенційних інвесторів на свій ринок. Варто підкреслити, що ринок нерухомості України є недооціненим, оскільки є можливості росту оренди в усіх сегментах (офіс, склади, торгівельна нерухомість), а ставки капіталізації пропонують привабливі повернення для інвесторів», - зазначив керівник відділу ринків капіталу компанії Cushman & Wakefield в Україні Володимир Мисак. 

 Він додав, що нині «ставки капіталізації для преміальних активів в офісній нерухомості становлять 12%, для торговельної нерухомості - 12,5% і 12,5-13% - для логістики». 

Як пояснили в Cushman & Wakefield, після рекордного обсягу квартальних інвестицій у розмірі 112 млрд євро в четвертому кварталі минулого року, активи найкращої якості по всій Європі стають все більш дефіцитними. Це призвело до того, що перші три місяці цього року були найменш активним кварталом за період з 2014 року з точку зору розміру інвестицій - 49 млрд євро.

"Звуження кола інвестиційних можливостей на зрілих європейських ринках створює потенціал для зростання інтересу до периферійних ринків Європи, зокрема, створює потенціал для українського ринку нерухомості", - наголосили в консалтинговій компанії.

Читайте також: Меркель виклала своє бачення реформування Єврозони

Нагадаємо, Cushman & Wakefield була заснована в 1917 році в Нью-Йорку. Компанія є провідним консультантом у сфері комерційної нерухомості з річним доходом 6 млрд доларів та налічує  45 тис. співробітників компанії у більш як 70 країнах світу. Український офіс Cushman & Wakefield працює  понад 20 років (до 2015 року - під брендом DTZ). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-