Нафта дешевшає на даних про збільшення бурових установок в США

Нафта дешевшає на даних про збільшення бурових установок в США

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знижуються на даних про бурову активність в США та на тлі стурбованості трейдерів перспективами угоди про скорочення видобутку ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,42%, до 76,47 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,17%, до 65,7 долара за барель.

Інвестори відіграють статистику по збільшенню бурових установок в США. Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, a GE Company (BHGE) у п'ятницю повідомила, що за тиждень, завершений 1 червня, кількість нафтових бурових установок в США збільшилося на дві одиниці, або на 0,2% - до 861 одиниці. А загальна кількість нафтогазових бурових установок збільшилася в річному вираженні на 144 одиниці, або в 1,2 раза.

Аналітики при цьому відзначають, що прогнози американського нафтового ринку на найближчий час неоднозначні. "Розпочинається літній сезон, коли попит зазвичай високий, і я думаю, що ми спостерігатимемо скорочення запасів нафти в США. Проте при цьому видобуток сланцевої нафти зростає. Питання полягає у тому, який чинник виявиться вагоміший", - наводить агентство Рейтер слова ризик-менеджера нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунана (Tony Nunan).

Читайте також: Укргазвидобування відсьогодні виробляє скраплений газ лише за новим стандартом

Трейдери також продовжують очікувати новини про перспективи угоди ОПЕК+. ОПЕК і низка країн (ОПЕК+), що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року, а потім продовжено до кінця березня 2018 року. У листопаді країни ОПЕК+ знову прийняли рішення продовжити "віденську угоду" - до кінця 2018 року.

"Ціна нафти залишається під тиском, оскільки ринок як і раніше зосереджений на обговоренні членами ОПЕК+ питання про те, чи варто їм збільшити виробництво цього року", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків ANZ Bank. Ціни на нафту вже різко знижувалися минулого тижня на новинах про те, що країни-експортери нафти ОПЕК на засіданні у червні можуть прийняти рішення про збільшення видобутку нафти на фоні можливого зниження постачань цієї сировини з Ірану і Венесуели.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 76,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,57 долара за барель, що на 22 центи нижче рівня закриття торгів ($76, 79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-