Порошенко відкрив першу лінію зернового терміналу в порту “Южний”

Порошенко відкрив першу лінію зернового терміналу в порту “Южний”

Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у запуску першої лінії зернового терміналу в порту “Южний”, який реалізований у рамках інвестиційного проекту Cargill – “MV Cargo”.

Церемонія відкриття терміналу відбулася у рамках робочої поїздки глави держави в Одеську область, повідомляє прес-служба Президента. 

Зазначається, зокрема, що Президент ознайомився із ходом реалізації інвестиційного проекту Cargill – «MV Cargo» та розвитком портової інфраструктури у акваторії Аджалицького лиману. Глава держави оглянув хід будівництва нового зернового терміналу та причалів № 22, 25. Під час ознайомлення Порошенко також оглянув новозбудовану станцію вивантаження вагонів терміналу.

“Президент разом з генеральним директором компанії «ТІС» Андрієм Ставніцером та головою правління цієї ж компанії Олегом Кутателадзе здійснив запуск першого пускового комплексу зернового терміналу”, - йдеться в повідомленні.

За словами Порошенка, запуск термінала - це лише перший крок, який дозволить прискорити розвиток портової інфраструктури.

Президент також зазначив, що для реалізації вказаного проекту, щоб Україна змогла приймати найсучасніші і найбільші кораблі, обробляти їх та продукцію українських виробників швидко і за конкурентною ціною розвозити по всьому світові, було залучено величезну кількість людей і ресурсів, у тому числі ЄБРР, бюджет і асоціацію морських портів.

Читайте також: Порошенко розповів як в Україні захищають інтереси інвесторів

Він зауважив, що запуск лінії терміналу збільшує можливості з перевалки продукції агропромислового сектору.

“Кожен рік із застосуванням новітніх технологій Україна нарощує виробництво зернових. 45-50 млн тонн зерна на рік сьогодні вже врожай, який нікого не дивує”, - наголосив Порошенко, додавши, що левова частина йде на експорт, забезпечуючи стабільність національної грошової одиниці, валютного і платіжного балансів України.

У цьому зв’язку глава держави підкреслив, що розвиток портової інфраструктури – це питання національної і державної безпеки.

За даними АП, новий зерновий термінал порту “Южний” потужністю 5 млн тонн на рік зможе забезпечувати понад 10% експорту українських зернових на рік. Комплекс буде обладнаний 14 силосами по 15 тис. тонн і складом підлогового зберігання на 80 тис. тонн. Добова потужність по прийому і розвантаженню зерна залізницею складе 9 тис. тонн. Здійснюється будівництво нової станції розвантаження залізничних вагонів і вантажного автотранспорту.

Також буде змонтовано 5 конвеєрів для переміщення зерна зі станції розвантаження вагонів на основний склад і силос. Продуктивність конвеєрів бренду GSI становить – 500 тонн на годину кожен. На терміналі зможуть розвантажуватися від 256 вагонів і понад 790 автомобілів на добу. Планується побудувати причал № 25 довжиною 385 метрів, з глибинами 16 метрів. Новий причал в порту «Южний» будується вперше за останні 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-