Порошенко розповів як в Україні захищають інтереси інвесторів

Порошенко розповів як в Україні захищають інтереси інвесторів

Укрінформ
ТОВ «Дельта Вілмар» та ДП «Адміністрація морських портів України» у присутності Президента Петра Порошенка підписали Меморандум про співробітництво щодо реалізації інвестпроекту в порту «Южний». 

Як повідомляє прес-служба Глави держави, документ підписали керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс та голова правління ТОВ «Дельта Вілмар» Дхруба Панда. 

«Сьогодні підписується меморандум, який забезпечує захист інвестора. Потужного інвестора з Сінгапура, який забезпечує високий технологічний рівень переробки продуктів українського аграрного сектору для того, щоб не експортувати сировину, а робити все можливе, щоб Україна ефективно скористалася своїми можливостями, які вона отримала після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та початку дії зони вільної торгівлі", - сказав Порошенко під час спілкування з колективом.  

Як приклад успішної реалізації цих можливостей Президент навів збільшення об'ємів експорту продукції «Дельта Вілмарт» на ринки ЄС з 3% до початку дії зони вільної торгівлі до 38% після.

Глава держави підкреслив, що завжди підтримує тих інвесторів, які готові додатково інвестувати в економіку України, розвиток підприємств, створювати нові високооплачувані робочі місця. Він зазначив, що для цього держава створює умови інвестору, зокрема знижено навантаження на заробітну плату, аби інвестори мали змогу спрямувати вивільненні кошти на підвищення заробітної плати працівників підприємств.

Читайте також: Розвиток інфраструктури портів є питанням нацбезпеки України - Порошенко

ТОВ «Дельта Вілмар СНД» створено у 2004 році. Спеціалізується на виробництві масложирової продукції та інгредієнтів для хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів на заводі в порту «Южний» (Одеська область).

У вересні 2017 року ТОВ «Дельта Вілмар СНД» заявило про наміри побудувати новий завод з переробки олійних культур. Будівництво нового заводу дозволить збільшити вдвічі потужності із переробки насіння соняшнику.  

Обсяг інвестицій становитиме до 150 млн доларів.  У результаті реалізації даного інвестиційного проекту планується щорічна перевалка на експорт близько 1,5 млн тон вантажів, включаючи продукцію діючих заводів та нового заводу з переробки сої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-