Розвиток інфраструктури портів є питанням нацбезпеки України - Порошенко

Розвиток інфраструктури портів є питанням нацбезпеки України - Порошенко

Укрінформ
Розвиток портової інфраструктури є питанням національної безпеки України, оскільки збільшення можливостей з перевалки агропродукції зміцнює експортний потенціал держави. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на церемонії запуску пускового комплексу зернового терміналу ТОВ «MV Cargo» спільно з «Cargill» в Одеській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми відкриваємо перший пусковий комплекс зернового терміналу, завдяки чому збільшуються можливості з перевалки продукції агропромислового сектора. Це важливо, тому що Україна щороку із застосуванням новітніх технологій нарощує виробництво зернових. 45-50 млн тонн зерна на рік сьогодні вже врожай, який нікого не дивує - це те, чого стабільно досягає Україна. Левова частина йде на експорт, забезпечуючи стабільність національної грошової одиниці, валютний, платіжний баланс України... Тому для нас розвиток портової інфраструктури - це питання національної і державної безпеки", - сказав Порошенко

Він відзначив, що запуск пускового комплексу зернового терміналу є дуже важливим етапом спільного проекту, в якому беруть участь ТОВ «MV Cargo» спільно з «Cargill», ЄБРР, Міжнародна фінансова корпорація і держава.

"Це проект, який набагато підвищить конкурентоздатність української аграрної сфери і зробить ще більш привабливими інвестиції в Україну. Це унікальний приклад приватної ініціативи і можливостей держави", - акцентував Порошенко. 

Читайте також: Україна і США збільшили торгівлю вчетверо - Порошенко

Він підкреслив при цьому, що порти залишаються державними, але передача у концесію забезпечить їхню ефективну роботу.

"Це буде робота за сучасними технологіями, без корупції, з величезними надходженнями до державного бюджету і застосуванням найсучасніших моделей, які дозволять Україні виграти конкуренцію у наших партнерів Болгарії, Румунії та інших країн, відновити статус України як великої транзитної держави", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-