Компанії Фірташа відмовили у дозволі на видобуток титанової руди

Компанії Фірташа відмовили у дозволі на видобуток титанової руди

Укрінформ
Житомирська обласна рада на сьогоднішній сесії прийняла рішення про відмову у наданні дозволу на відведення землі під видобуток корисних копалин ТОВ "Валки-Ільменіт", яке входить до Group DF.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"На засіданні сесії Житомирської облради прийняли рішення відмовити ТОВ "Валки-Ільменіт" у дозволі на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення", - пише Житомир.life. 

Як зазначає інше видання, мова йде про відведення 115 га ільменитового родовища. 

За відмову у наданні дозволу проголосували 54 із 63 депутатів.

Також зазначається, що группа активістів намагалася заблокувати трибуну, вимагаючи зняття цього питання з розгляду.

Варто зазначити, що за кілька днів до сесії облради прокуратура Житомирської області вимагала зняти з розгляду на сесії облради проект про відведення лісових земельних ділянок орієнтовною площею 115 га товариству «Валки-Ільменіт» (Group DF) для видобування титанових руд до вирішення судових спорів.

За даними прокуратури, починаючи з 2015 року, "здійснюється системна робота щодо попередження протиправного вилучення із державної та комунальної власності значних площ земель, перш за все лісогосподарського призначення, на користь комерційних структур, які входять до холдингу Group DF".

Читайте також: Держгеонадра відтермінувала зупинку 17 спецдозволів

Group DF - міжнародна група компаній, активи якої зосереджені в хімічній промисловості, виробництві титану, газовому та банківському секторах, яку пов'язують з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-