В Укрзалізниці планують реконструювати станцію Білгород-Дністровський

В Укрзалізниці планують реконструювати станцію Білгород-Дністровський

Укрінформ
Укрзалізниця до початку літа 2019 року планує реконструювати станцію Білгород-Дністровський, що дозволить збільшити її пропуску здатність та перевозити більшу кількість відпочивальників. 

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов в Одесі, повідомляє прес-служба товариства. 

"Ми спостерігаємо щорічне збільшення пасажиропотоку в літній період у напрямку курортів Затоки. На жаль, наразі пропускна здатність станції Білгород-Дністровський обмежена через застарілу інфраструктуру. Тому було прийнято рішення до початку наступного сезону літніх перевезень її реконструювати", - сказав очільник Укрзалізниці Кравцов.

За його словами, роботи проводитимуться поетапно. На першому етапі буде реконструйовано «острівну» платформу та пов’язану з нею інфраструктуру, а саме водогону, освітлення, колій № 2 та № 3. На другому етапі планується реконструювати «берегову» платформу та пов’язану з нею інфраструктуру. Потім будуть проведені роботи з облаштування вантажно-розвантажувального майданчика замість демонтованого при реконструкції «берегової» платформи. На четвертому етапі заплановано виконати роботи з реконструкції колії № 7 з її електрифікацією та реконструкцією вантажно-розвантажувальних колій № 8, 9, 10 та стрілочних переводів, які прилягають до цих колій. На п’ятому етапі планується виконання роботи з облаштування та електрифікації колій для відстою пасажирських поїздів та електропоїздів. На шостому етапі виконуватиметься капітальний ремонт інфраструктури для збільшення переробної спроможності станції.

Читайте також: Укрзалізниця потребує близько $2 мільярдів у розвиток галузі - Кравцов

Наразі у зв’язку з обмеженням колійного розвитку на станції Білгород-Дністровський можливе одночасне прийняття тільки двох пасажирських поїздів за умови відсутності в зазначений період поїздів приміського сполучення. Крім того, на станції Білгород-Дністровський є тільки 2 пасажирські платформи: одна завдовжки 287 м (10 вагонів), друга – 208 м (8 вагонів), що унеможливлює курсування пасажирських поїздів схемою понад 10 вагонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-