Перспективи розвитку агросектору обговорюють на форумі у Сумах

Перспективи розвитку агросектору обговорюють на форумі у Сумах

Укрінформ
У Сумах проходить бізнес-форум "Ефективна переробка та кооперація у сільськогосподарському секторі Сумщини".

Про це поінформував виконуючий обов'язки голови Сумської ОДА Микола Подопригора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Форум покликаний ще більше зміцнити трикутник "бізнес – влада – наука" і спрямувати його зусилля на розвиток кооперативного руху в області. Цей міцний трикутник має дуже потужний потенціал, який нам необхідно використати. У нас є земля і люди, які уміють на ній працювати. Ми чітко розуміємо, що нам варто сьогодні підтримувати невеликі успішні агрохолдинги, і малий і середній бізнес, який в сільській місцевості сьогодні займається переробкою, створює робочі місця. І цей майданчик, сподіваюся, стане для когось поштовхом до активізації своєї роботи і пошуку партнерів”, - зазначив Подопригора.

Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Маслак, одним із напрямків розвитку АПК Сумщини є об’єднання дрібнотоварних виробників, які на сьогодні виробляють значну частину продукції сільського господарства, і надання їм можливості доведення цієї продукції до кінцевого споживача.

"До цього заходу ми долучили також експертів, знаних в Україні, які мають великий досвід створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. До речі, держава виділяє на підтримку фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів 1 мільярд гривень. Крім того, обласною програмою підтримки АПК до 2020 року передбачено фінансування з обласного бюджету за напрямками ягідництво, підтримка фермерського господарства, молочного скотарства та створення кооперативів. Загалом із обласного бюджету за даною програмою виділено 6 мільйонів гривень", - наголосив Маслак.

Читайте також: Аграрний товарообіг між Україною та Нідерландами торік зріс на 70% - Мінагро

Одним із організаторів бізнес-форуму став Центр підтримки бізнесу міста Суми.

"Сьогодні ми розпочинаємо всерйоз говорити про кооперацію з точки зору практичних юридичних та економічних механізмів, щоб нарешті зрушити це питання з мертвої точки, і у нас почали ці кооперативи створювати. Ще одним важливим питанням нашого форуму є переробка сільгосппродукції, адже наразі ми переважно експортуємо сировину, і додана вартість "осідає" десь за кордоном, у більш розвинених країнах. Ми хочемо, щоб ця додана вартість залишалися у нас, в Україні, та Сумщині, зокрема, створювалися нові робочі місця”, - розповів керівник Центру Тарас Савченко.

Під час бізнес-форуму фермери, керівники об’єднаних територіальних громад та експерти не лише ділилися своїми напрацюваннями, а й випрацьовували можливості розвитку кооперації в області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-