Коболєв розповів, який

Коболєв розповів, який "доказ" знайшов Газпром для оскарження рішення арбітражу

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що "Газпром" намагається оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу на основі лінгвістичної експертизи.

Про це він розповів під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Єдиною підставою, яку знайшов російський монополіст, щоб оскаржити, (рішення арбітражу — ред.) – це начебто є якась лінгвістична експертиза, яку вони збираються представити як доказ. Ми всі чудово пам’ятаємо експертизу в справах типу "Алмаз-Антей" – що і літак не збивали, і інші речі. Мені здається, що тут росіяни більше грають в якусь піар-гру", - сказав Коболєв.

Він наголосив, що хоча "Газпром" спробує оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу в суді Швеції, це не зупиняє вже прийняте рішення.

Читайте також: Україна почала стягнення $2,6 мільярда боргу з Газпрому в країнах Європи

"Воно залишається чинним і відповідно ми будемо його виконувати", - запевнив голова Нафтогазу.

Він також проінформував, що з виграних Україною $4,6 млрд вже було списано заборгованість перед "Газпромом" в сумі $2 млрд за газ, який постачався в 2013-2015 роках.

За його словами, цей газ і ця сума не включає жодного кубометра, який постачався незаконно "Газпромом" на територію Донецька та Луганська.

Водночас Коболєв нагадав, що наразі процес примусового виконання стягнення $2,6 млрд перейшов в практичну площину й уже розпочато обтяження акцій та інших активів "Газпрому" в країнах Європи.

Читайте також: Газпром подав апеляцію на скасування рішення суду у справі з Нафтогазом

Як повідомлялося раніше, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту. "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-