Сталий транзит газу у Європу забезпечить спільне управління ГТС - Гройсман

Сталий транзит газу у Європу забезпечить спільне управління ГТС - Гройсман

Укрінформ
Спільне управління газотранспортною системою України дасть додаткові гарантії сталого транзиту газу в Європу і забезпечить європейських споживачів енергоресурсом. 

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Координаційної ради з питань проведення реформ у ПЕК, повідомляє Урядовий портал.

«Нам треба забезпечити спільне управління ГТС. Це забезпечить європейських споживачів. Але вирішення питання залежить і від наших рішень. У нас є Група високого рівня (Координаційна рада з питань проведення реформ у ПЕК). Її пропозиції і рішення становлять основу наших подальших дій», - сказав Гройсман.

Гройсман зауважив, що у контексті питання ГТС обговорюються реформування НАК «Нафтогаз України» та протидія будівництву газопроводу «Північний потік - 2». 

«Минулого тижня, під час візиту до Брюсселя, я взяв участь у міжнародній конференції з енергетичних питань. Ми (говорили) про «Північний потік-2». Позиція Європейської комісії, США в тому, що це новий вид впливу РФ на європейських споживачів. Це не безпідставно», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман: Мета Nord Stream 2 - знищити газотранспортну систему України

Учасники засідання погодилися з тим, що політика України щодо ГТС має бути максимально прозорою і зрозумілою для партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-