Торгівля між Україною та ФРН торік зросла майже на 23% - Порошенко

Торгівля між Україною та ФРН торік зросла майже на 23% - Порошенко

Укрінформ
Двостороння торгівля між Україною та Німеччиною минулого року зросла майже на 23%.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко після зустрічі з Федеральним президентом Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром, інформує прес-служба глави Української держави. 

«Сьогодні з офіційним візитом в Україні президент Німеччини, у наступні дні у нас буде міністр закордонних справ. І я думаю, що це дуже добре характеризує дуже позитивний характер відносин між Україною та Німеччиною», - зазначив Порошенко під час спільної прес-конференції зі Штайнмаєром.

Глава Української держави підкреслив: «Можу сказати, що ми непогано попрацювали і в економіці. Минулого року величезне зростання двосторонньої торгівлі. Вона зросла майже на 23%».

«Це є одним із рекордних показників серед багатьох країн. І думаю, що це є результатом повного запровадження Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. Коли і українські, і німецькі товаровиробники мають безперешкодний доступ до ринків. І це веде до суттєвого зростання обсягів взаємної торгівлі, яка, як мені доповів перший віце-прем’єр українського уряду, сягає вже 8 млрд євро. Думаю, що це дуже обнадійлива цифра», - зазначив також Порошенко.

Читайте також: Інтерес німецького бізнесу до співпраці з Україною значно зріс - Президент ФРН

За словами Президента, інтенсивність контактів, які відбулися за останні дні, підкреслює унікальність характеру українсько-німецьких відносин.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Штайнмаєр заявив, що зацікавленість німецького бізнесу у співпраці з Україною значно зросла, але процес реформування економіки та боротьбу з корупцією слід продовжувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-