Нафта торгується різноспрямовано на тлі можливого збільшення видобутку

Нафта торгується різноспрямовано на тлі можливого збільшення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок змінюються різноспрямовано, учасники ринку оцінюють ймовірність збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ціна липневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,34 (0,45%) - до $75,64 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $1,05 (1,55%) - до $66,83 за барель. За підсумками сесії в п'ятницю контракти подешевшали на $2,83 (4%) - до $67,88 за барель.

У п'ятницю міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх зазначив, що його країна допускає, що угода ОПЕК+ може бути скоригована слідом за зміненим ринком нафти. За його словами, Саудівська Аравія пропонує учасниками угоди ОПЕК+ з другої половини року поступово збільшувати на ринку пропозицію нафти.

За різними оцінками, ОПЕК+ може наростити видобуток на величину від 300 тис. барелів за добу (б/д) до 1 млн б/д.

Очікується, що питання збільшення видобутку може бути розглянуто вже на червневому засіданні ОПЕК.

"Нафта впала через панічний розпродаж контрактів на очікуваннях, що Росія і Саудівська Аравія підвищать видобуток, що порушить баланс попиту і пропозиції, - говорить старший економіст Japan Oil, Gas & Metals National Corp. Такаюкі Ногамі. - Тепер ринок переварює цю інформацію".

Читайте також: Газпром подав апеляцію на скасування рішення суду у справі з Нафтогазом

Раніше в травні ціни на нафту піднімалися до максимальних рівнів з кінця 2014 року після того, як президент США Дональд Трамп прийняв рішення вийти з ядерної угоди з Іраном і повернути санкції проти країни, включаючи обмеження на експорт нафти.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 75,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,88 долара за барель, що на 56 центів нижче за рівень закриття торгів ($75,32).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-