За три роки НКРЕКП запровадила європейські норми на енергоринку - Вовк

За три роки НКРЕКП запровадила європейські норми на енергоринку - Вовк

Укрінформ
За три роки НКРЕКП імплементувала основні європейські норми на енергоринку, підвищила прозорість роботи, налагодила комунікацію із суспільством та підготувала запуск стимулюючого тарифоутворення.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, коментуючи результати роботи комісії, передає кореспондент Укрінформу.

Вовк зазначив, що підвищення прозорості та незалежності українського регулятора тарифів відзначають і у профільних асоціаціях ЄС і США.

"Ключові досягнення комісії за три роки - це забезпечення реальної прозорості, що відмічено і Секретаріатом Енергетичного співтовариства, і Національною асоціацією американських регуляторів з енергетики. Друга позиція - це зміна всього регуляторного поля та імплементація європейського законодавства", - сказав він.

Зокрема, за словами голови НКРЕКП, суспільству стала доступна детальна інформація про роботу регулятора, керівництву комісії вдалось провести децентралізацію системи регулювання сфери комунальних послуг та забезпечити високий рівень розрахунків за енергоресурси.

"Ще одне ключове досягнення - зростання професіоналізму співробітників, зміна їх філософії від виконання рутинних завдань до вирішення питань, які не вирішувались тривалий час", - додав керівник відомства.

Читайте також: Ціна на газ для українців може зрости на 60-70% - голова НКРЕКП

Він також окреслив завдання та виклики, які залишаються перед комісією.

"Перед комісією стоїть завдання продовжити курс розпочатих реформ. Ключові завдання та виклики - це лібералізація ринку електричної енергії, стимулююче тарифоутворення та завершення лібералізації на ринку природного газу", - сказав голова НКРЕКП.

Він підкреслив, що нові підходи, які попередні три роки застосовувалися у роботі комісії, не дадуть змоги повернути стару систему, яка існувала до 2014 року.

"У комісії є всі шанси завершити реформи, які були розпочаті", - наголосив Вовк.

Як відомо, Дмитро Вовк очолював НКРЕКП з грудня 2014 року у статусі виконуючого обов’язки голови. У червні 2015 року він був призначений головою НКРЕКП. НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі і регулює комунальну сферу. Також комісія забезпечує проведення цінової і тарифної політики у цих сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-