Україна запровадила санкції проти Московської біржі

Україна запровадила санкції проти Московської біржі

Укрінформ
Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції проти ПАТ “Московська біржа”.

Про це йдеться в додатку 2 до указу Президента № 126/2018 про введення в дію рішення РНБО від 2 травня «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», опублікованому на сайті глави держави.

Згідно з документом, проти ПАТ «Московська біржа ММВБ-РТС» запроваджуються санкції у вигляді блокування активів, тобто тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань.

Читайте також: Україна слідом за США ввела санкції проти олігархів з оточення Путіна

Також обмежується або припиняється надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, запроваджується заборона на здійснення державних закупівель та на передачу технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Крім того, припиняється видача дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави.

Водночас українським суб’єктам господарювання заборонено використовувати у своїй діяльності електронні торговельні системи «ПО Plaza» та «ПО Forts».

Санкції запроваджуються терміном на три роки.

Як повідомлялося, Московська біржа - найбільша в Росії за обсягом торгів і за кількістю клієнтів біржа, яка була створена в 2011 році. На біржі здійснюється торгівля акціями, корпоративними, муніципальними та державними облігаціями, похідними інструментами і валютою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-