Омелян сподівається, що з електровозами буде швидше, ніж з General Electric

Омелян сподівається, що з електровозами буде швидше, ніж з General Electric

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на полях Міжнародного транспортного форуму у Лейпцигу матиме переговори з провідними виробниками електролокомотивів у контексті майбутньої співпраці.

Про це він розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

“Ми сподіваємося також укласти контракти з одним із провідних виробників електролокомотивів. Саме цьому будуть присвячені мої зустрічі з Alstom, Bombardier та іншими компаніями, які будуть присутні на форумі", - заявив Омелян.

Він розраховує, що ситуація з електровозами розвиватиметься швидше, ніж з контрактом з General Electric, який готувався 2 роки. "Я сподіваюся, (по електролокомотивах) буде швидше розвиватися, й ці контракти будуть підписані не пізніше початку наступного року", - сказав політик. 

Щодо умов співпраці, то прикладом стане контракт з GE, який передбачає певну локалізацію виробництва в Україні. “За таким же принципом щодо розміщення виробництва, як і з General Electric”, - пояснив Омелян.

Читайте також: Перші локомотиви General Electric Україна отримає до кінця року – глава УЗ

Як відомо, 23 лютого "Укрзалізниця" й американська корпорація General Electric уклали контракт вартістю 1 млрд дол. Наприкінці 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10% на Крюківському заводі. Локалізація решти 200 в Україні вже сягатиме 40%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-