У Києві 25 травня відбудеться перше засідання Національної інвестиційної ради

У Києві 25 травня відбудеться перше засідання Національної інвестиційної ради

Укрінформ
У п'ятницю, 25 травня, у Києві в Маріїнському палаці відбудеться перше засідання Національної інвестиційної ради за участі низки міжнародних компаній.

Про це розповів заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«25 травня відбудеться перше засідання Національної інвестиційної ради при Президенті України», - сказав він, додавши, що захід проходитиме в Маріїнському палаці.

За його словами, на зустрічі планується розгляд трьох основних питань, зокрема щодо залучення інвестицій; масштабування діяльності інвесторів в Україні від пілотних проектів до більш масштабних проектів та питання інновацій і цифрової економіки.

Заступник глави АП також відзначив, що участь у засіданні візьмуть Президент, Прем'єр-міністр, члени уряду, а також представники міжнародних компаній.

Водночас Шимків нагадав, що Національна інвестиційна рада була створена 24 грудня 2014 року, її членами є 30 осіб, серед яких 10 - українські урядовці на чолі з Президентом і 20 представників міжнародних компаній, а саме державної нафтової компанії Азербайджану Socar, Turkcell (Туреччина), Marubeni Corporation (Японія), METRO (Німеччина), Engie (Франція), General Electric (США) та інші.

Він зауважив, що загальна вартість активів компаній, представники яких входять до ради, складає майже трильйон доларів.

Читайте також: Уряд планує змінити перелік санкційних товарів з Росії

Заступник глави АП також розповів, що на зустріч 25 травня приїдуть більшість осіб, які є так званими світовими директорами компаній-членів ради, а також будуть і директори «на рівень нижче».

Крім компаній, які входять до складу Національної інвестиційної ради, на зустрічі 25 травня, за його даними, будуть представники Європейського банку реконструкції та розвитку, Американської торгово-промислової палати та Європейської бізнес-асоціації.

Шимків також додав, що відбудеться низка безпосередніх зустрічей Президента з членами Національної інвестиційної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-