Уряд затвердив порядок формування наглядової ради Фонду енергоефективності

Уряд затвердив порядок формування наглядової ради Фонду енергоефективності

Укрінформ
Уряд затвердив порядок обрання, призначення та звільнення членів наглядової ради Фонду енергоефективності, зробивши ще один крок до старту роботи Фонду. 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує Урядовий портал. 

«Це черговий крок до повноцінного старту і роботи Фонду енергоефективності. Професійне наповнення складу наглядової ради за участю наших міжнародних партнерів, зокрема IFC, забезпечить прозорість і відкритість усіх процедур у рамках роботи Фонду», - зазначив Зубко.

Він утонив, що, зокрема, визначено процедури з утворення конкурсної комісії і затвердження її складу, вимоги до кандидатів, терміни перебування на посаді та порядок роботи комісії з конкурсного відбору.

Зубко нагадав, що раніше були затверджені положення про наглядову раду Фонду, методики розрахунку економії енергії в результаті здійснення заходів з енергоефективності, що фінансуються Фондом, а також визначені основні напрями діяльності. 

«Наступними і важливими кроками для нас є створення необхідних IT-систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також платформи з надання послуг енергоаудиту», - наголосив урядовець.

Читайте також: Зубко розповів про можливості, які відкриває для громад децентралізація

Наглядова рада є найвищим органом управління Фонду енергоефективності, яка здійснює захист прав засновника, кредиторів, донорів та кінцевих бенефіціарів Фонду. Також вона забезпечує виконання цілей Фонду енергоефективності та здійснює нагляд за його управлінням. 

Наглядова рада Фонду формується у складі двох представників уряду, двох незалежних членів та одного представника від міжнародних донорів.

Як повідомлялося, 21 квітня 2018 року у Вашингтоні Європейський Союз, Міжнародна фінансова корпорація, що входить до групи Світового банку, та уряд Німеччини підписали Угоду про створення мультидонорського фонду для співфінансування українського Фонду енергоефективності.

Програми Фонду енергоефективності будуть спрямовані в першу чергу на проведення енергоефективних заходів в ОСББ. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов'язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів - ЄС та Німеччини.

Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачено в розмірі 1,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-