Берегова охорона США відзначила розвиток безпеки в українських морпортах

Берегова охорона США відзначила розвиток безпеки в українських морпортах

Укрінформ
Представники Берегової охорони США здійснили спостережний візит в українські морські порти та відзначили успіх України у впровадженні Міжнародного кодексу з охорони суден та портових засобів.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрація морських портів України. 

"Актуальність і важливість постійного діалогу між Береговою охороною США, Посольством США в Україні та АМПУ в питаннях поліпшення заходів безпеки портів полягає в унікальній можливості залучення команди висококваліфікованих фахівців Міжнародної програми з безпеки портів для обміну знаннями, досвідом і кращими практиками, які застосовуються в усьому світі. У свою чергу, АМПУ зацікавлена в імплементації оптимальної моделі управління системою морської безпеки в портах", - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Спостережний візит делегації Міжнародної програми з безпеки портів Берегової охорони США і Посольства США в Україні в порти Одеського регіону відбувся з 14 по 18 травня у рамках започаткованих в 2016 році регулярних дискусій з нарощування потенціалу українських портів у питаннях морської безпеки і охорони.

Метою візиту стало оцінювання України представниками Міжнародної програми з безпеки портів Берегової охорони США в частині практичної реалізації вимог Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів (Кодекс ОСПЗ) в морських портах і портових засобах.

Читайте також: Будівництво хвилерізу в Одеському порту відновили після 4-річної перерви - АМПУ

Представники Барегової охорони відвідали морський порт «Одеса», Контейнерний термінал ДП «КТО» і Контейнерний термінал ТОВ «Бруклін-Київ-Порт». Також відбувся візит в порт «Южний», в рамках якого делегація відвідала Спеціалізований наливний комплекс, Спеціалізований термінал, Вантажний термінал ДП «МТП Южний».

Крім того, представники іноземної делегації ознайомилися з роботою одеської митниці в частині організації митного контролю товарів експортного, імпортного та транзитного напрямків, а також організації взаємодії з питань морської безпеки.

"У ході візиту учасники делегації відзначили значний успіх України у впровадженні Кодексу ОСПЗ (Міжнародний кодекс з охорони суден та портових засобів - ред.), який є ключовим показником ефективних заходів міжнародної безпеки портів", - зазначається у повідомленні.

За результатами візиту, представники Міжнародної програми з безпеки портів Берегової охорони США нададуть рекомендації щодо подальшого вдосконалення системи морської безпеки і охорони в українських портах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-