Нафта дорожчає через політичні проблеми у Венесуелі

Нафта дорожчає через політичні проблеми у Венесуелі

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок зростають, інвестори оцінюють ситуацію у Венесуелі після виборів у країні, при цьому продовжуючи реагувати на ознаки послаблення напруженості в торговельних відносинах між США і КНР.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на $0,21 (0,27%) - до $79,43 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,71 (0,9%) - до $79,22 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на $0, 26 (0,36%) - до $72, 5 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0, 96 (1,35%) - до $72, 24 за барель, максимуму з 26 листопада 2014 року.

"Позитивні посили ринків щодо уникнення торговельної війни (між США і Китаєм - ред.) і політичні проблеми у Венесуелі сприяють зростанню цін на нафту. Затягування економічних гвинтів завдасть серйозної шкоди можливості Венесуели для експорту, що зробить практично неможливим для країни придбання долара", - цитує агентство Рейтер слова керівника відділу торгівлі в регіоні АТР Oanda Стівена Іннеса (Stephen Innes).

Нафтовий ринок оцінює наслідки виборів у Венесуелі, які пройшли в країні 20 травня. За даними Національної виборчої ради (НВР) Венесуели, діючий очільник держави Ніколас Мадуро переміг на виборах і набрав 6,19 мільйона голосів виборців. Він обійме посаду очільника держави в 2019-2025 роках. Опозиція Венесуели закликала до міжнародного тиску, щоб провести справжні вибори.

США засудили президентські вибори, які пройшли у Венесуелі, і пообіцяли вжити швидких економічних і дипломатичних заходів для відновлення демократії у цій країні, заявив у понеділок держсекретар США Майк Помпео. Президент США Дональд Трамп цього ж дня підписав указ, яким заборонив громадянам і юридичним особам США операції з суверенним боргом Венесуели, а також операції з державними активами цієї країни.

Експерти побоюються, що американська влада може запровадити санкції щодо нафтового сектора Венесуели, що призведе до поглиблення проблем у цій галузі і скорочення поставок нафти з країни.

"США вже запровадили ряд санкцій щодо Венесуели, проте санкції для нафтового сектору стануть останнім цвяхом в труні цієї галузі", - цитує MarketWatch аналітика Mizuho Роберта Ягера.

Читайте також: У Венесуелі нові санкції від США назвали незаконними

Керівник Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль у понеділок назвав імовірне падіння видобутку нафти у Венесуелі одним з головних ризиків для ринку в найближчі місяці. Видобуток нафти у Венесуелі може опуститися нижче 1 млн барелів за добу (б/д) у найближчі місяці порівняно з квітневим рівнем в 1,5 млн б/д, прогнозують експерти Barclays (LON: BARC).

Тим часом, дані про запаси нафти у США, які будуть опубліковані в середу, можуть вплинути на зниження запасів за підсумками минулого тижня. Експерти, опитані агентством Bloomberg, в середньому оцінюють тижневе скорочення запасів нафти у США в 2 млн барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 79,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 79,52 долара за барель, що на 30 центів вище рівня закриття торгів ($79,22).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-