ДФС викрила схему із заниження ПДВ на понад 18 мільйонів

ДФС викрила схему із заниження ПДВ на понад 18 мільйонів

Укрінформ
Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби заявляє про викриття схеми ухилення від оподаткування великим провайдером у сфері зв’язку.

Про це повідомляється на сайті Офісу.

"Схема ухилення від оподаткування великим провайдером у сфері зв’язку зазнала краху. Співробітниками Офісу великих платників податків в ході проведення перевірки підприємства сфери зв’язку встановлено заниження податкового зобов’язання з ПДВ на суму 18,3 млн грн. Крім того, упереджено бюджетне відшкодування на рахунок платника у банку в сумі 1,1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Так, протягом 2014-2017 років підприємством реалізовано послуги зв’язку нижче їх собівартості, що в результаті призвело до виникнення від’ємного значення з податку на додану вартість та неправомірного формування сум, що підлягають бюджетному відшкодуванню.

"Відповідно до норм Податкового кодексу України у разі постачання товарів/послуг, база оподаткування яких перевищує фактичну ціну постачання, постачальник складає дві податкові накладні: одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання / звичайної ціни. Таким чином, підприємством не задекларовано податкових зобов’язань на 18,3 млн грн та не зареєстровано податкових накладних на загальну суму ПДВ - 7,5 млн гривень", - наголосили в Офісі великих платників податків.

Читайте також: Гройсман каже, що бізнес задоволений новим главою ДФС

Зазначається, що Державною фіскальною службою України у процедурі адміністративного оскарження було підтримано в повному обсязі позицію Офісу.

На сьогодні проводиться процедура судового оскарження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-