Акваторію Бузького лиману повернули державі - прокуратура

Акваторію Бузького лиману повернули державі - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Миколаївської області через суди повернула державі 157 гектарів акваторії Бузького лиману, який кілька років тому віддали приватній структурі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області. 

«Незважаючи на різного роду інсинуації доведено, що Бузький лиман є внутрішніми морськими водами України, розпорядження якими належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України. У жовтні 2016 року прокурором Миколаївської області в інтересах Кабміну подано позов до Миколаївської ОДА та ТОВ МП «Термінал-Укрхарчозбутсировина» про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди землі, яким товариству передано донну поверхню Бузького лиману загальною площею 157 га», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що лише у травні 2018 року Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду України підтверджено законність і обгрунтованість позиції прокурора. Судом зазначено, що у 2015 році ОДА передала в оренду саме водний об’єкт загальнодержавного значення.

Читайте також: У Фонді держмайна наразі не розглядають Укрспирт як потенційний актив для продажу

Таким чином, майже через півтора роки прокуратурі вдалося довести незаконність перебування у користуванні товариства частини донної поверхні Бузького лиману, який відноситься до внутрішніх морських вод України та неможливість перебування в оренді приватних юридичних осіб внутрішніх морських вод.

Загалом, у судах на розгляді перебувають аналогічні позови на загальну суму близько 600 млн грн, зазначили в прес-службі прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-