Частина залізничників

Частина залізничників "АрселорМіттал" стала до роботи після страйку

Укрінформ
Після чотириденного страйку вже три зміни залізничників ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" стали до роботи.

Про це повідомили у прес-службі підприємства.

"20 травня третя зміна стала до роботи, у ніч з неділі на понеділок вийшла перша, а з сьогоднішнього ранку працює друга (всього чотири зміни). Наразі цех з експлуатації залізничного транспорту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" працює стабільно, на лінії задіяно 82 тепловози (усі – власні). Підприємство готується до поступового відновлення повного металургійного циклу та роботи всіх агрегатів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництво компанії ухвалило рішення про своєчасну виплату 22 травня авансу в повному обсязі з урахуванням підвищення зарплати, про яке було оголошено раніше.

Однак заявляється, що компанія змушена призупинити реалізацію ряду соціальних проектів. Так, з 21 травня тимчасово заморожено проект "Путівка до відпустки", який дозволяв працівникам обирати путівку для відпочинку за допомогою турагентства та отримувати від підприємства часткову компенсацію її вартості. Також призупинені виплати матеріальної допомоги працівникам і робота власного санаторію-профілакторію "Джерело".

При цьому, як повідомляється, поки продовжують працювати власні дитячі оздоровчі табори "Парус" і "Буревісник", пансіонати "Азов" і "Червоні вітрила", безкоштовні для працівників бази відпочинку підприємства. Також зберігаються пільгові ціни на харчування в їдальнях і буфетах, забезпечення медичного страхування. Подальше фінансування соціальних об'єктів і надання пільг, зауважили тут, залежить від ситуації, яка складатиметься на підприємстві.

Читайте також: "АрселорМіттал Кривий Ріг" запустив цех, що не працював три дні

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" робітники першої зміни залізничного цеху відмовилися працювати на несправній техніці. Через страйк була зупинена робота двох залізничних цехів, це фактично паралізувало роботу всього підприємства, де транспортний зв’язок між виробничими підрозділами здійснюється за допомогою залізничного транспорту. Робітники вимагали забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці та підвищення зарплати до 1 тисячі євро.

В адміністрації підприємства заявили, що страйк незаконний, а сама акція "не була анонсована і узгоджена заздалегідь з керівництвом ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" і звернулись до поліції. Водночас керівництво комбінату попередило, що через страйк підприємству загрожує фінансова криза, а також техногенна аварія.

У неділю адміністрація погодилась підвищити зарплату залізничникам підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-