Перевірки держпідприємств: Рахункова палата відстоюватиме свої права

Перевірки держпідприємств: Рахункова палата відстоюватиме свої права

Укрінформ
Рахункова палата ініціюватиме посилення відповідальності керівників державних підприємств за недопуск працівників палати для проведення контрольних перевірок.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз наші контрольні групи заходять на перевірку, і деякі керівники державних підприємств і міністерств не пускають. Ми звернемося потім до вас (парламенту - ред.) про посилення відповідальності в тому випадку, якщо будуть недопуски до контрольних перевірок Рахунковою палатою того чи іншого міністерства, підприємства, що фінансуються з державного бюджету», - наголосив Пацкан.

Він також зауважив, що народні депутати можуть звернутися щодо включення до складу груп перевірки того чи іншого міністерства чи підприємства. Нині формується план заходів Рахункової палати на наступне півріччя.

Як поінформував Пацкан, після обрання нового складу Рахункової палати була проведена перевірка у Міністерстві охорони здоров'я щодо фінансування лікування онкохворих за кордоном, яка виявила порушення.

«Хочу вас запевнити, що там є порушення, які будуть тягнути від адміністративної до кримінальної відповідальності»,- зазначив очільник Рахункової палати. 

Читайте також: АМКУ застеріг від зловживань на ринку нафтопродуктів під час ремонтів на заводах

Керівник наголосив, що Рахункова палата готова звітувати у ВР про результати 2017 року. «Звіт буде вже в зовсім іншому вигляді, не буде вже такої товстої книжки і він буде в електронному вигляді», - сказав Пацкан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-