Кошти платників податків мають використовуватися на потреби громад - Президент

Кошти платників податків мають використовуватися на потреби громад - Президент

Укрінформ
Якщо політики на місцях використовуватимуть кошти не за призначенням, буде ухвалене рішення щодо контролю за напрямками використання бюджетних грошей.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з активом Хмельницької області, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Левова частка грошей через реалізацію програми децентралізації віддана громадам, щоб кожна копійка платника податків працювала на громаду, на українців. Але є певні ініціативи: покладімо гроші місцевих бюджетів на п'ять років на банківський рахунок і будемо заробляти на депозиті. У нас що тут - банківський бізнес чи служіння народу? ... Зупиніться. Вам гроші давали для цього. А ні - буде прийнято рішення, яке буде контролювати і регламентувати напрямки використання місцевих грошей", - наголосив глава держави.

Читайте також: Порошенко: Українці - європейська нація, яка зробила свій цивілізаційний вибір

Він акцентував, що кожна копійка має бути інвестована у школи, нові дороги, освітлення, побудову програми сільської медицини, а не спрямовуватися на підкуп виборців "у надії, що за тебе проголосують".

Президент також нагадав, що у зведеному бюджеті України місцеві бюджети вперше цього року становлять 51%, а державний лише – 49. 

Водночас Порошенко зауважив, що держбюджет за останні чотири роки зріс удвічі, а місцеві - у 3-4 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-