Гройсман вважає вражаючим потенціал співпраці зі Світовим банком

Гройсман вважає вражаючим потенціал співпраці зі Світовим банком

Фото
Укрінформ
Співпраця з міжнародними партнерами, в тому числі провідними фінансовими організаціями, є важливим елементом політики уряду і складовою загального курсу на економічне зростання.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з делегацією групи Світового банку, яка наразі перебуває з візитом в Україні, повідомляє Урядовий портал.

"Ми цінуємо рівень співпраці і вважаємо його високим. Потенціал нашої взаємодії вражаючий", - сказав глава уряду.

Він поінформував про пріоритети в роботі уряду - такі, як зростання економіки і проведення реформ в освіті, медицини, енергосекторі, пенсійній системі, в державному секторі.

"Системно працюємо також над питаннями дерегуляції, бізнес-клімату, над завершенням створення антикорупційної інфраструктури, ключовим елементом якої має бути створення Антикорупційного суду. Це буде сигнал про те, що Україна створює механізми для боротьби з корупцією", - сказав Гройсман.

В свою чергу представники Світового банку відзначили, що уряд України досяг значних успіхів в реформуванні держави, але попереду нові виклики й досягнення. Тож здатність долати складнощі і досягати цілей – запорука подальших звершень.

Учасники зустрічі зійшлися в тому, що фінансова підтримка України на шляху реформ з боку міжнародних партнерів має бути адекватною тим цілям і викликам, які стоять сьогодні перед Україною.

Читайте також: Зростання економіки на 5% і більше абсолютно реальне - Гройсман

"Ми одночасно виконуємо величезний обсяг завдань: повна реформа державної служби, децентралізація, освіта, охорона здоров’я, державні закупівлі, енергосектор, реформа Збройних сил, національна поліція, інфраструктура. Це лише невеликий перелік того, що ми робимо одночасно. Фактично ми будуємо нову державу. І це в умовах бойових дій на передовій і величезних втрат через анексію наших територій", - зазначив Гройсман.

Група Світового банку складається з п'яти організацій (Міжнародний банк реконструкції та розвитку, МБРР (IBRD); Міжнародна асоціація розвитку, МАР (IDA); Міжнародна фінансова корпорація, МФК (IFC); Багатостороння агенція з гарантій інвестицій, БАГІ (MIGA); Міжнародний центр з урегулювання інвестиційних спорів, МЦУІС (ICSID)). Метою діяльності цих установ є надання фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються.

Серед міжнародних кредитно-фінансових організацій Світовий банк є другим, після МВФ, фінансовим партнером України. За понад 25 років співробітництва Світовий банк затвердив для України орієнтовно 70 проектів та програм загальним обсягом фінансування близько 12 млрд дол. США.

Ресурси цієї організації використовуються для підтримки державного бюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проектів, які відповідають пріоритетним напрямам економічного розвитку України. На сьогодні в активній фазі реалізації знаходиться 7 інвестиційних проектів на суму 2,303 млрд. дол.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-