Держгеонадра відтермінувала зупинку 17 спецдозволів

Держгеонадра відтермінувала зупинку 17 спецдозволів

Укрінформ
Державна служба геології та надр України відтермінувала зупинення дії 17 спеціальних дозволів на користування надрами, власниками яких є державні підприємства.

Про це повідомляється на сайті Держгеонадр за підсумками чергового засідання Комісії з питань надрокористування, на якому надано відповідні рекомендації.

«Ми розуміємо важливість питання збільшення розвитку ресурсного потенціалу держави та набуття енергетичної незалежності. З метою недопущення соціально-економічних негативних наслідків для України ми відтермінували дату зупинення 17 спеціальних дозволів, які належать державним компаніям до 01 серпня 2018 року враховуючи той фактор, що компанії ще не встигли завершити процедуру отримання екологічного висновку на вимогу Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», - прокоментували в Держгеонадрах.

Уточнюється, що під час розгляду питання відтермінування зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами державних підприємств було також враховано позицію віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

Читайте також: Справу про призначення керівництва Держгеонадр завернули на "друге коло"

Відповідно до п. 25 Порядку надання спецдозволів на користування надрами, затвердженого Постановою Кабінету Міністру України від 30.05.2011 № 615, з метою попереднього розгляду матеріалів щодо надання, продовження строку дії, зупинення, поновлення, переоформлення, анулювання дозволів та внесення до них змін Держгеонадрами за погодженням з Мінприроди утворено Комісію з питань надрокористування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-