На міжнародному форумі у Києві обговорюють реформу української енергосистеми

На міжнародному форумі у Києві обговорюють реформу української енергосистеми

Укрінформ
У Києві стартував І Міжнародний енергетичний форум нової енергії "Вітер і водень", темою якого є поєднання вітрової енергетики та потенціалу водневої енергетики.

Про це  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проведення таких форумів, які дають можливість збільшити в Україні використання нових технологій, є надзвичайно важливим. Декарбонізація та діджиталізація - це ті ключові виклики, які необхідно імплементувати у трансформацію української енергетичної системи", - сказав на відкритті форуму перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський.

Читайте також: Як в електроенергетиці України нарешті перейти від виживання до розвитку

Він відзначив, що галузь альтернативних джерел на сьогодні є надзвичайно інвестиційно привабливою, однак має зависокі тарифи. Необхідно зрозуміти, які додаткові інструменти, крім тарифів, потрібні.

"Ми вважаємо, що нам потрібні сильні нові драйвери для розвитку альтернативної енергії. Ті тренди і ті прирости, що ми маємо, принаймні, на 2017 рік, не відповідають завданням, які поставив уряд - 11% первинного споживання зелених джерел у 2020 році", - додав Домбровський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-