Комітет ЄП підтримав виділення Україні мільярда макрофінансової допомоги

Комітет ЄП підтримав виділення Україні мільярда макрофінансової допомоги

Укрінформ
Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував проект резолюції про надання Україні нової програми макрофінансової допомоги обсягом до 1 млрд євро.

Водночас, основним у цьому питанні є комітет з міжнародної торгівлі, який ще має також ухвалили своє рішення перед винесенням документу на пленарне голосування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед головних вимог Європарламенту щодо започаткування нової програми макрофіндопомоги для України є боротьба з корупцією, забезпечення незалежності суддів, а також формування Центральної виборчої комісії з представників політичних сил, представлених у Верховній Раді.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Єврокомісія затвердила і внесла пропозицію щодо започаткування нової (четвертої) програми макрофінансової допомоги України обсягом до 1 млрд євро з метою економічної стабілізації та проведення структурних реформ.

Усі транші фінансової допомоги можуть бути виплачені після виконання українською стороною визначених умов, включаючи імплементацію економічних реформ та вжиття подальших кроків з інтенсифікації боротьби з корупцією.

Читайте також: Данилюк обговорив у Європарламенті надання Україні макрофінансової допомоги ЄС

Загальний обсяг зобов’язань з надання Україні макрофінансової допомоги з боку ЄС на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 млрд євро, з них 2,8 млрд вже було надано за попередніми програмами.

Наприкінці квітня міністр фінансів України Олександр Данилюк висловив сподівання, що Європарламент розгляне питання надання Києву нової програми макрофінансової допомоги до 1 млрд євро на пленарному засіданні у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-