ДФС створюватиме механізм податкової співпраці у проекті Нового Шовкового шляху

ДФС створюватиме механізм податкової співпраці у проекті Нового Шовкового шляху

Укрінформ
Українська фіскальна служба має намір брати участь у напрацюванні ефективних механізмів податкового адміністрування в рамках реалізації проекту Нового Шовкового шляху «Один пояс-один шлях».

Ці домовленості були узгоджені на зустрічі високого рівня, в якій взяли участь 32 керівника податкових адміністрацій світу, в рамках міжнародної конференції «Один пояс-один шлях» в Астані, повідомляється на сайті ДФС. 

За словами в.о. Голови ДФС Мирослава Продана, проект Нового Шовкового шляху (BRI; Belt and Road Initiative) є комплексним проектом, який охоплює чимало галузей національних економік країн-учасниць. Зокрема, мова йде про транспортну галузь, податковий, митний та освітній напрями.

«Механізм, який ми разом розроблятимемо, повинен бути направлений на зміцнення податкового управління та потенціалу адміністрування для всіх юрисдикцій, сприяння комунікаціям між країнами. Механізм слугуватиме платформою для обговорення проблем у сфері міжнародного податкового співробітництва, а також основою для обміну передовим досвідом та знаннями, що дасть можливість підтримувати зв‘язок з міжнародними партнерами», - зазначив Мирослав Продан. 

Таким чином буде створений механізм для створення чесної, сучасної та прозорої міжнародної податкової системи загалом, і зручних для українських платників правил, зокрема. А, отже, і розвитку сприятливого бізнес-клімату. 

Крім того, Мирослав Продан запропонував учасникам зустрічі розглянути можливість створення на базі Університету ДФС у Києві Податкової академії BRI. Саме тут за участі світових експертів та з використанням бази знань науковців Університету можна напрацьовувати механізми ефективного податкового співробітництва та готувати за новими стандартами спеціалістів для податкових адміністрацій світу. 

Читайте також: Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Голова Державної податкової адміністрації Китаю Ван Цзюнь, якому і належить ідея створення проекту Нового Шовкового шляху, вважає таку ідею одним із варіантів, який варто розглянути. 

Наступна зустріч на високому рівні, яка відбудеться у Пекіні, запланована на червень 2019 року. До цього часу податкові служби світу відпрацьовуватимуть механізми ефективного адміністрування на технічному рівні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-