Українська ГТС на 100% здатна постачати газ у Європу - Гройсман

Українська ГТС на 100% здатна постачати газ у Європу - Гройсман

Укрінформ
Українська газотранспортна система на 100% здатна постачати газ до споживачів у Європі.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі спікером парламенту Латвії Інарою Мурнієце, повідомив глава уряду в Тwitter.

“Один із різновидів гібридної зброї Росії: намагання побудувати Nord Stream 2. РФ хоче поставити в енергетичну залежність всіх партнерів. У цьому проекті більше політики. Для забезпечення газом споживачів у Європі є ГТС України, яка здатна на 100% виконати всі зобов’язання”, - заявив Гройсман.

Він запевнив Мурнієце у тому, що високо цінує добрі партнерські відносини на всіх рівнях між двома країнами. “Ми відчуваємо підтримку Латвії на міжнародній арені, у питаннях суверенітету України, анексії Криму. Дякую за розуміння спільності загроз”, - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Швеції у протидії Nord Stream 2 - віце-прем’єр

Зі свого боку спікер парламенту Латвії наголосила, що побудова Керченського мосту в Криму не може бути затверджена жодними цивілізованими нормами. “Наша думка незмінна: зберігати тверді санкції проти Росії через анексію Криму”, - сказала вона.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін у вівторок, 15 травня, відкрив автомобільний рух через новозбудований міст, що з'єднує РФ та анексований нею Крим.

Світова спільнота засудила будівництво Росією Керченського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-