У Фонді гарантування роз'яснили ситуацію зі

У Фонді гарантування роз'яснили ситуацію зі "сміттєвими" цінними паперами

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб знаходиться "сміттєвих" цінних паперів на 15 млрд грн, з них не було котирувань по цінних паперах на понад 12,7 млрд грн.

Про це на круглому столі на тему: "Сміттєві цінні папери як перепона розвитку фондового ринку" сказав директор департаменту консолідованого продажу активів (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб) Тарас Єлейко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас сумарно цінних паперів (акцій і корпоративних облігацій - ред.) трошки більше 15 млрд грн - це без ОВГЗ, тому що більшість ОВГЗ у заставі НБУ, і ми чекаємо на їх погашення. З цих 15 млрд грн цінних паперів, по яких взагалі не було котирувань, або які визнані комісією з ознаками фіктивності чи банкротів - більше 12,7 млрд грн», - сказав Єлейко.

Читайте також: Фонд гарантування закумулював на рахунках майже 15 мільярдів

Він зазначив, що по більшості цінних паперів, які знаходяться у портфелі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за останні півроку взагалі не було жодних котирувань.

«Більше 70% - це ті цінні папери, по яких за останні півроку не було або жодного котирування, або по яких зупинений обіг», - додав Єлейко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-