Справу про призначення керівництва Держгеонадр завернули на

Справу про призначення керівництва Держгеонадр завернули на "друге коло"

Укрінформ
Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адмінсуду направив на новий розгляд до суду першої інстанції справу щодо призначення в 2016 році першого заступника та заступника голови Державної служби геології та надр.

Про це йдеться у постанові Верховного суду, яка оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Під час нового розгляду справи Верховний суд зобов'язав суд першої інстанції вивчити відеозаписи, які свідчать начебто про порушення процедури конкурсу при призначенні керівництва Держгеонадр. Зокрема, під час проведення комісією всіх етапів конкурсу (тестування, ситуативні завдання, співбесіда та оголошення результатів конкурсу), спостерігачами від громадських організацій та представниками «Радіо Свобода» здійснювалася відеофіксація, яку розміщено у мережі Інтернет.

При розгляді цієї справи в квітні-травні 2017 року суд не досліджував матеріалів відеофіксації конкурсу. 

На думку Верховного суду, при вивченні матеріалів відеофіксації необхідно з'ясувати, яким саме чином недотримання комісією процедури тестування вплинуло на результати конкурсу.

Читайте також: Держгеонадра на конкурсі визначить спеціалізовані підприємства для експертиз

Як повідомлялося, раніше судами було визнано протиправними дії конкурсної комісії в ході проведення конкурсу на зайняття вакантних посад першого заступника та заступника голови Державної служби геології та надр України, оголошеного на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року №676-р. Також, судами було визнано протиправним та скасовано рішення конкурсної комісії від 27 жовтня 2016 року щодо обрання переможців конкурсу на посади першого заступника та заступника голови Державної служби геології та надр України. 

Позивач у цій справі наполягав на тому, що комісією були допущені істотні порушення конкурсної процедури. Даний адміністративний позов було задоволено судами всіх інстанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-