Мінрегіон запроваджує

Мінрегіон запроваджує "жовті лінії" обмеження забудов для безпеки громадян

Укрінформ
Нові Державні будівельні норми передбачають запровадження так званих "жовтих ліній" обмеження забудови для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook. 

"Безпека людей – це пріоритет №1. Тому у новому ДБН щодо планування та забудови територій ми ввели "жовті лінії" обмеження забудови для посилення безпеки населення в містах. Ніколи не знаєш, коли може трапитися надзвичайна ситуація. І ці "жовті лінії" забудови необхідні для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів у разі руйнування і розповсюдження завалів будівель", - пояснив він. 

Суть нововведення полягає в тому, що чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою за висотою вона має бути. 

"За таким принципом найнижчі будівлі та споруди розташовуються ближче до основних доріг та магістралей, а найвищі – якнайдалі від них. Це дозволить не перекрити рух цими шляхами, якщо трапиться якась надзвичайна ситуація", - зазначив Парцхаладзе.

Читайте також: Запуск Фонду енергоефективності - Зубко узгодив дії з Міжнародною фінкорпорацією

Він також уточнив, що «жовті лінії» визначатимуться лише в категорованих містах - населених пунктах особливої важливості.

Як повідомлялося, 28 березня 2018 року Кабмін ухвалив ключові рішення, спрямовані на гармонізацію державних будівельних норм зі стандартами Європейського Союзу та оптимізацію процедури і строків їх опрацювання. 

Оновлений ДБН має бути опублікований найближчим часом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-