Вітренко пояснив, що формує основні прибутки Нафтогазу

Вітренко пояснив, що формує основні прибутки Нафтогазу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" є прибутковим переважно через виграш у Газпрому у Стокгольмському арбітражі, а не через підняття цін на газ.

Про це у Facebook написав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Головним чинником прибутковості Нафтогазу є не підвищення цін, як це хоче показати Тимошенко, а виграш проти Газпрому у Стокгольмі. Так що, нам не потрібно було вигравати? Замість того, щоб йти в Стокгольмський арбітраж, ми мали платити 485 дол за газ за контрактом, про який домовилася Тимошенко з Путітим? Чи нам потрібно було на колінах домовлятися з Путіним, бо у країни не було можливості платити таку шалену ціну і ще за нереальні обсяги газу, які ми мали купувати за цим контрактом? Якщо б домовлялись з Путіним, то це не було б корупцією і зрадою, а от піти проти Газпрому в міжнародний арбітраж і виграти - це мегакорупція?" - написав Вітренко.

Він розповів, що основна претензія нардепа полягає у тому, що оскільки Нафтогаз є прибутковим, то це начебто є доказом корупції.

"Так, прибутковий. Але ж для всіх нормальних людей це, навпаки, доказ того, що Нафтогаз не є корумпований. Що керівництво Нафтогазу замість того, щоб красти «зі збитків» або навіть «з прибутків», робить так, щоб Нафтогаз був максимально прибутковим. Відповідно, Нафтогаз платить рекордні суми в держбюджет", - зазначив Вітренко.

За його словами, інша претензія Тимошенко до Нафтогазу стосується того, що доходи від транзиту отримує Нафтогаз, а не його дочірня компанія ПАТ "Укртрансгаз".

"Дивна претензія, оскільки особисто Тимошенко домовилися з Путіним про транзитний контракт, за яким стороною контракту є саме Нафтогаз, і саме він отримує доходи від транзиту, а Укртрансгаз визначений як відповідальний тільки за технічне забезпечення", - додав Вітренко.

Читайте також: Укрнафта виплатила 300 мільйонів простроченого податкового боргу

Як повідомлялося, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала парламент жорстко відреагувати на корупцію у НАК "Нафтогаз України" і терміново прийняти проект закону про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з перевірки законності витрачання коштів, які держава отримує від громадян за газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-