Цьогоріч спливає строк дії 27 спецдозволів Укрнафти

Цьогоріч спливає строк дії 27 спецдозволів Укрнафти

Укрінформ
У 2018 році спливає строк дії 27 спецдозволів "Укрнафти", на які припадає 53% річного видобутку нафти ПАТ "Укрнафта". 

Про це повідомляється у звітності компанії щодо показників діяльності у січні-березні цього року.

"Загалом у 2018 році спливає строк дії 27 спецдозволів "Укрнафти", на які припадає 53% річного видобутку нафти з конденсатом та 33% видобутку природного газу. У 1 кварталі закінчився строк дії восьми спеціальних дозволів, які не були вчасно продовжені Держгеонадрами. "Укрнафта" вважає, що регулятор повинен був продовжити всі спецдозволи компанії відповідно до законодавства. Вона довела правомірність своєї позиції в адміністративному суді, рішення якого вступили в силу. Зараз компанія продовжує видобуток на всіх родовищах і повністю сплачує рентні платежі та інші податки", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що у 1 кварталі "Укрнафта" реалізувала низку кроків, спрямованих на збільшення продуктивності існуючих свердловин. Так, вісім свердловин були переведені на електровідцентрові насоси (ЕВН), у результаті чого середньодобовий дебіт нафти з конденсатом на цих об'єктах збільшився на 70,4% - до 42,6 т. Загалом, станом на кінець березня, ЕВН працювали на більш ніж 300 свердловинах компанії.

Читайте також: Укрнафта виплатила 300 мільйонів простроченого податкового боргу

Від початку року «Укрнафта» завершила капітальний ремонт свердловин на 28 свердловинах та 14 інтенсифікацій. Серед основних робіт, які було проведено на об'єктах, - перехід на інші продуктивні горизонти, ліквідація аварій з НКТ (насосно-компресорною трубою) та свердловинним обладнанням, ліквідація негерметичності експлуатаційної колони, приєднання продуктивних горизонтів та додаткова перфорація діючих. Завдяки КРС станом на 31 березня додатково видобуто 1 082 т нафти з конденсатом та 1 935 тис. м куб. газу. Операції з інтенсифікацій дали додаткові 1 920 т нафти з конденсатом та 181 тис. м куб. газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-