Практика зміни дерегуляційних законів наприкінці року відійде у минуле - Гройсман

Практика зміни дерегуляційних законів наприкінці року відійде у минуле - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає пріоритетом подальшу дерегуляцію і сталість законодавства, та обіцяє, що практика змін законодавства наприкінці року відійде у минуле.

Про це він сказав  під час зустрічі з діловими колами Закарпатської області, повідомляє Урядовий портал. 

«Нам потрібні інвестиції, нормальний клімат. Потрібні розумні регуляції, які дадуть можливість розвиватися країні. Ми постійно займаємося питанням дерегуляції, забираємо зайві речі, секторально створюємо механізми підтримки промисловості. Розуміємо і суміжні питання – передусім, судової системи. Уряд на вашій стороні, на стороні чесного бізнесу», - сказав Гройсман.

За його словами, уряд був і залишається на стороні чесного бізнесу шляхом захисту його інтересів та ухвалення розумної регуляторної політики, яка забезпечує прийнятні умови розвитку. 

«Я за перебудову економіки, за те, щоб ми перестали бути придатком – і по сировині, і по кадрах. Я зацікавлений у тому, аби підприємці були успішні, а економіка – сильною. Глобальний світ конкурентний, і всі на нас дивляться як на конкурента з серйозним потенціалом. Ми можемо подвоїти агросектор, у нас кратний потенціал для зростання легкої промисловості завдяки розстрочці зі сплати ПДВ при імпорті обладнання. Обсяги виконання робіт по дорогах стали наймасштабнішими за останній час. Потрібен час і продовження реформ, у тому числі в суміжних сферах – освіті передусім», - запевнив  Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман: 26 років в Україні не було чесної приватизації

Учасники зустрічі відзначили, що в Україні потрібні не тільки технології, як такі, а й стратегічне бачення розвитку кадрів – перш за все інженерних – від їх підготовки до створення мотивації працювати безпосередньо в Україні. Підприємці навели статистичні дані, що українські вчені та кваліфіковані працівники створюють до 8-10% ВВП великих розвинутих країн.

Саме тому, запевнили бізнесмени, політика розвитку має враховувати елемент раціонального «національного прагматизму» та захисту – нашого потенціалу, наших можливостей і наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-