Уряд схвалив зміни до закону про дозвільну діяльність у сфері ядерної енергії

Уряд схвалив зміни до закону про дозвільну діяльність у сфері ядерної енергії

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», розроблений Державною інспекцією ядерного регулювання України.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

Метою законопроекту є оптимізація та удосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру на здійснення діяльності у сфері використання ядерної енергії, приведення у відповідність із Законами України «Про адміністративні послуги» та «Про стандартизацію».

Законопроектом передбачається закріпити на рівні закону порядок видачі дозволів на перевезення радіоактивних матеріалів, сертифікатів у разі перевезень цих матеріалів, окремих дозволів на виконання певних видів робіт чи операцій, перелік та вимоги до документів, необхідних для отримання дозволів, платність надання документів дозвільного характеру.

Крім того автори законопроекту  пропонують встановити граничний строк надання документів дозвільного характеру та перелік підстав для відмови у наданні дозволу.

Також доповнено порядок видачі ліцензій нормами щодо порядку видачі ліцензій на провадження діяльності персоналу з безпосереднього управління реакторною установкою та діяльності посадових осіб експлуатуючої організації, до службових обов’язків яких належить здійснення організаційно-розпорядчих функцій, пов’язаних із забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки.

Читайте також: Насалик запропонує Кабміну не міняти ціну на газ для населення

Крім цього, з метою приведення Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» у відповідність до Закону України «Про стандартизацію» з тексту Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» вилучено норму щодо стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-