Нацкомісія встановила терміни оприлюднення фінзвітності для різних ліцензіатів

Нацкомісія встановила терміни оприлюднення фінзвітності для різних ліцензіатів

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила зміни до ліцензійних умов певних видів професійної діяльності на фондовому ринку. 

Про це повідомляється на сайті НКЦПФР. 

"НКЦПФР схвалила зміни до ліцензійних умов певних видів професійної діяльності на фондовому ринку, а саме: діяльності з організації торгівлі цінними паперами, діяльності з торгівлі цінними паперами, депозитарної та клірингової діяльності. Документами пропонується змінити порядок оприлюднення ліцензіатами річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності, відповідно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ліцензіат, який є публічним акціонерним товариством або банком, буде зобов’язаний не пізніше ніж до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність, а новостворені товариства, перший звітний період яких менше 12 місяців, але більше 3 місяців, разом з аудиторським звітом на власній веб-сторінці або веб-сайті з опублікуванням (якщо це передбачено законом) у періодичному або неперіодичному виданні (у повному обсязі).

Читайте також: Нацкомісія попередила про зміни у провадженні депозитарної діяльності

Інші ліцензіати зобов’язані не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінансову звітність, а новостворені товариства, перший звітний період яких менше 12 місяців, але більше 3 місяців, разом з аудиторським звітом на власній веб-сторінці або веб-сайті (у повному обсязі).

При цьому аудиторський звіт надається тільки аудитором або аудиторською фірмою, які включені до Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності.

Крім того, вносяться зміни до порядку подання ліцензіатами в Комісію адміністративних даних та інформації у вигляді електронних документів із застосуванням кваліфікованого електронного підпису та кваліфікованої електронної печатки.

Проекти рішень будуть опубліковані на сайті НКЦПФР для ознайомлення і надання зауважень та пропозицій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-