АМКУ застеріг від зловживань на ринку нафтопродуктів під час ремонтів на заводах

АМКУ застеріг від зловживань на ринку нафтопродуктів під час ремонтів на заводах

Укрінформ
Антимонопольний комітет України закликав учасників ринку нафтопродуктів утриматися від антиконкурентних практик під час зупинки нафтопереробних заводів (НПЗ) на планові ремонти.

Про це пише прес-служба АМКУ. 

"За інформацію, розміщеною в ЗМІ, Мозирський нафтопереробний завод (Республіка Білорусь) та Шебелинський газопереробний завод (Україна) з середини травня 2018 року будуть зупинені на планові ремонти", - пояснили у АМКУ.

У зв’язку з тим, що українські ринки світлих нафтопродуктів та скрапленого вуглеводневого газу в якості моторного пального є імпортозалежними, Антимонопольний комітет України запропонував учасникам ринку вжити заходів щодо завчасного планування своєї господарської діяльності на зазначених ринках з метою недопущення створення дефіциту пального на ринку на час зупинки вищезазначених заводів та, як наслідок, необрунтованого підняття цін на нафтопродукти в роздрібній мережі.

Читайте також: Плюс 880% до окладу: Рахункова палата виявили завищення премій в АМКУ

"Про існуючі загрози стосовно ресурсного наповнення ринку комітет повідомив Кабінет Міністрів України. Антимонопольний комітет України пильно стежитиме за ситуацією на ринку з метою недопущення змов та зловживань. У разі виявлення в діях  операторів ринку ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом  будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства", - додали у АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-